Elmegården

Gårdbutik

 

img_5093     img_5094

 

img_5095     img_5096

 

I gårdbutikken har vi et stort udvalg af gårdens egne produkter. Vi har forskellige udskæringer af hereford kødkvæg, frilandsgrise og frilandslam.

 

Dyrene, der slagtes, transporteres fra gården og til slagteren, hvor de også behandles så skånsomt som muligt for at bevare de gode egenskaber i kødet, således at spise- og smagskvalitet til hver en tid er i top. Efter slagtningen hænger kødet og modner på krog i kølerum i 14 til 21 dage inden det parteres og pakkes til vor butik.

 

Ved vores hereford oksekød vil vi gerne fremhæve en fremragende fedtmarmorering, der gør at kødet aldrig bliver tørt under stegning. Du får et stykke, kød der bevarer sin mørhed og især den kraftige smag. Elmegaardens hereford lever op til de store krav til en dyreetisk forsvarlig driftsform. Det har udmundet sig i et diplom fra Dyrenes Beskyttelse. Med hensyn til udskæringer har vi alle de gængse udskæringer og stege i forskellige størrelser, men for blot at nævne nogle har vi:

 


Hereford:

Oksemørbrad
Oksefilet/Oksehøjreb
Bovsteg/Tyndsteg/Cuvette/Coulottesteg
Engelsk bøf/Tournados/Entre Cote/Flanksteak
Oksefars
Stroganoff/Gullash/
Benløsefugle/Kalveschnitzler

 

Frilandsgris

Kamsteg/Nakkesteg/Skinkesteg/Ribbensteg
Alm. Koteletter/Nakkekoteletter
Småkød i tern
Skinkeschnitzler
Svinefars

 

Frilandslam:

Lammekølle/Lammebov/Lammeryg
Lammekoteletter
Lammefars

 

Grillpølser/Wienerpølser/Kålpølser
Pålæg af forskellig art – Se webshop
Mejeriprodukter – Se webshop
Is - forskellige smagsvarianter fra ismejeriet

Udover ovenstående tilpasser vi vores sortiment efter årstidens tendenser. Om sommeren er der et bredt udvalg af produkter til grillsæsonen og op imod jul producerer vi en lang række sønderjyske specialiteter, der er i tradition med jul på den gamle bondegård. Ønsker du at bestille en del af ovenstående til udbringning, bedes du henvende dig via mail eller telefon.

 

Åbningstider:
Onsdag til lørdag kl. 14-17
eller efter aftale