Siden 1945

Elmegaarden

Elmegaarden

 

I Elmegaarden’s Gårdbutik, finder du alt godt fra jord til bord. Vi har forskellige udskæringer af hereford kødkvæg, grise og lam. Vi producerer selv vores ost, og som en del af vores gårdmejeri har vi ligeledes egen produktionen af hjemmelavet is. Ligesom i vores oste er råvaren her mælken fra Naturmælk kombineret med den valle som udvindes fra vores osteproduktion. Udover det sælger vi også diverse specialiteter.
Vi arrangerer gerne fremvisning og smagsprøver af vores produkter fra mejeriet til grupper.
Ring og hør nærmere på telefon 29 40 39 97.

Nabogården

 

Udgangspunktet for Elmegaarden, som vi driver den i dag, blev i 1992, hvor nabogården nabogården blev opkøbt. Nabogården er blevet restaureret igennem årene og danner i dag rammerne for vores festlokaler, bondegårdsferie og stalden med gårdens ”klappe-dyr”.

Landbruget

 

Jorden omkring gården dyrkes med byg, hvede, havre og græs. En meget stor del af vores jord (ca. 50 ha) ligger i et miljøfølsomt område, og det betyder, at der ikke må sprøjtes og gødes på disse arealer. På netop disse arealer græsser vores herefordbesætning bestående af ca. 150 kreaturer og vores moderfårsbesætning på 40 får og i sommermånederne deres 50-60 lam. Alle vores produktionsdyr er grundlaget for salget af kødprodukter i gårdbutikken og udgangspunktet for menuerne i vores festlokaler.

Kerneværdien på Elmegaarden er at gøre det så simpelt som muligt

 

Vi sætter en stor ære i at vores dyr trives, mens de er her. Det giver ikke kun tilfredsstillelse at se vores dyr trives, det smages også i kødet, som tydeligvis bærer præg af det frie liv, vores dyr lever. Næst efter vores dyr er det vigtigt for os at give vores kunder og besøgende en oplevelse, hver gang de kommer forbi. Vi dyrker princippet jord til bord, hvilket betyder, at vi så vidt muligt serverer kød, grøntsager, bær og mejeriprodukter fra vores egen produktion til arrangementer og i gårdbutikken.
Book ophold

Elmegaard ser frem til at byde jer velkommen
i unikke omgivelser. Hvis i har spørgsmål er i velkommen
til at skrive til os på: elmegaarden@elmegaarden.dk