Gårdbutik

Ost fra eget mejeri, hjemmelavet is, kød fra egne kvæg
-I gårdbutikken har vi et stort udvalg af gårdens egne produkter.

Elmegaarden’s Gårdbutik

Vores grillhytte kan bruges til hygge og afslapning og hvor I sammen kan lave lækre grillretter. Derudover har vi en bålplads til de der vil nyde aftenen i det fri. Kom og nyd det sammen med familien, kollegaerne eller vennerne. Grillhytten er til rådighed for alle der booker sig ind på vores ophold.

Ostedisken bugner altid med et bredt udvalg af vores egne standard oste, men har som regel også resultatet af forsøg på nytænkning, såsom vores røgede Danbo-type, hvilken vi ryger sammen med spegepølserne og giver en perfekt smag til tapasbordet. Vi har også Gauda-typer med alverdens krydderier chilli, oregano, valnødder etc.

Isfryseren er i sæson altid fyldt med flere smagsvarianter, her eksperimenterer vi også, så hvis du er heldig kan du måske tillokke dig en isbåd eller vaffel med de nyeste smage. Vi sælger et bredt udvalg af egne tilkøbsprodukter. Prøv en Elmegård bryg, En Elmegård most, en Elmegård rød- eller hvidvin, Elmegård Sennep, rødbeder, marmelade etc.

Som supplement og kompliment til vores egne produkter henter vi altid en masse spændende hjem fra eksterne samarbejdspartnere. Følg med på Facebook og Instagram hvor vi løbende informerer omkring udskiftning i dette sortiment.

Åbningstider:
Onsdag til lørdag
kl. 14.00 – 17.00
eller efter aftale

 

Send os en mail, hvis i vil handle uden for åbningtiderne på elmegaarden@elmegaarden.dk.

Mejeriet

 

Elmegaardens gårdmejeri er bygget i 2004 og blev taget i brug oktober samme år. Mejeriet er Danmarks mindste mejeri, som producerer ca. 200 kg. ost om ugen, 100 pakker smør, 35 liter gammeldags kærnemælk og hver 14. dag 350 liter hjemmelavet is. Da vi kun har kødkvæg i vores produktion, køber vi mælken ude, men derfor går vi bestemt ikke på kompromis med kvaliteten
Læs mere om mejeriet

Gårdbutikkens produkter

 

I gårdbutikken har vi et stort udvalg af gårdens egne produkter. Vi har forskellige udskæringer af hereford kødkvæg, frilandsgrise og frilandslam.
Dyrene, der slagtes, transporteres fra gården og til slagteren, hvor de også behandles så skånsomt som muligt for at bevare de gode egenskaber i kødet, således at spise- og smagskvalitet til hver en tid er i top. Efter slagtningen hænger kødet og modner på krog i kølerum i 14 til 21 dage inden det parteres og pakkes til vor butik.
Ved vores hereford oksekød vil vi gerne fremhæve en fremragende fedtmarmorering, der gør at kødet aldrig bliver tørt under stegning. Du får et stykke, kød der bevarer sin mørhed og især den kraftige smag. Elmegaardens hereford lever op til de store krav til en dyreetisk forsvarlig driftsform. Det har udmundet sig i et diplom fra Dyrenes Beskyttelse. Med hensyn til udskæringer har vi alle de gængse udskæringer og stege i forskellige størrelser, men for blot at nævne nogle har vi:

Hereford

 

Oksemørbrad
Oksefilet/Oksehøjreb
Bovsteg/Tyndsteg/
Cuvette/Coulottesteg
Engelsk bøf/Tournados/Entre Cote/Flanksteak
Oksefars
Stroganoff/Gullash/
Benløsefugle/Kalveschnitzler

Frilandsgris

 

Kamsteg/Nakkesteg/
Skinkesteg/Ribbensteg
Alm. Koteletter/Nakkekoteletter
Småkød i tern
Skinkeschnitzler
Svinefars

Frilandslam

 

Lammekølle/Lammebov
Lammeryg
Lammekoteletter
Lammefars

Diverse

 

Grillpølser/Wienerpølser
Kålpølser
Pålæg af forskellig art 
Mejeriprodukter
Is – forskellige smagsvarianter fra ismejeriet

Elmegaard ser frem til at byde jer velkommen
i unikke omgivelser. Hvis i har spørgsmål er i velkommen
til at skrive til os på: elmegaarden@elmegaarden.dk