Mejeri - Elmegården : Elmegården
Elmegården

Mejeri

Elmegaardens gårdmejeri er bygget i 2004 og blev taget i brug oktober samme år. Mejeriet er Danmarks mindste mejeri, som producerer ca. 200 kg. ost om ugen, 100 pakker smør, 35 liter gammeldags kærnemælk og hver 14. dag 350 liter hjemmelavet is. Da vi kun har kødkvæg i vores produktion, køber vi mælken ude, men derfor går vi bestemt ikke på kompromis med kvaliteten. Det er vigtigt for os at vores samarbejdspartnere er lige så kvalitetsbevidste som vi er, og at de vægter dyrevelfærd ligeså højt som vi gør. Det var derfor nærliggende at vi skulle indgå samarbejdet med Naturmælk, som er leverandør af økologisk mælk fra de bedste landbrug rundt omkring i landsdelen. Vi er derved garanteret høj kvalitet ved hver eneste tankfuld mælk vi får leveret.

Vi modtager ugentligt 2.000 liter frisk morgenmælk direkte fra landmændene til vores mejeri. Efter levering påbegynder vi straks forarbejdningen til vores mange forskellige produkter.

 

Ostemejeriet

I vores mejeri har vi en håndfuld pensionerede mejerister, som hver især bidrager til produktionen. De har mange års erfaring indenfor mejeribranchen og er med til at vi kan producere mejeriprodukter af højkvalitet, hvor den gode smag og konsistens er i fokus. Vores mejerister sætter en stor ære i fremstillingen af vores oste, og med et sådant engagement kan vi ikke undgå at gøre os bemærket på det danske marked. Elmegaarden har flere gange været i konkurrence med de store mejerier i Danmark på den årlige Landsmejeriudstilling, og vi er aldrig kommet tomhændet hjem. Indtil videre er det blevet til følgende kåringer:

 

2004 sølvmedalje for fremstillingen af Husmandsost
2005 bronzemedalje for fremstillingen af Bondegårdsosten m/kommen
2005 bronzemedalje for fremstillingen af Husmandsost
2007 bronzemedalje for fremstilling af en fåreost af Goudatypen
2008 guldmedalje for fremstillingen af Husmandsost
2011 sølvmedalje for fremstillingen af Herregårdsost

 

Vi er i konstant udvikling på produktsiden og har altid nye smagsvarianter i støbeskeen, så kig ind forbi butikken og hør hvad vi kan tilbyde.

 

Du kan læse meget mere om vores sortiment af mejeriprodukter i vores webshop, hvor der er en lille beskrivelse med hvert produkt.

 

Ismejeriet

Som en del af vores gårdmejeri har vi i 2009 tilføjet produktionen af hjemmelavet is. Ligesom i vores oste er råvaren her mælken fra Naturmælk kombineret med den valle som udvindes fra vores osteproduktion.  Valle er det, som bliver til overs af en osteproduktion, og det siges at valle har utrolig mange sunde og gavnlige egenskaber for krop og sind.  Alle Elmegaards is produceres i blandingsforhold med 1/3 friskkærnet fløde, 1/3 mælk og 1/3 valle.

 

Vi har altid mange forskellige varianter af vores hjemmelavede is, som vi sælger i gårdbutikken og serverer i forsamlingshuset.

 

Blot for at nævne nogle: Alt Godt (favoritten hos de fleste, som består af chokoladestykker, hasselnødder, blød nougat og vanilie…), Chokolade, Vanilje, Toblerone, Lakrids, Kokos, Nougat, Pistacie, Jordbær, Hindbær, Solbær, Stikkelsbær og mange flere.

 

Alle vores is med bær er fremstillet af frisk plukkede bær fra køkkenhaven, som koges ind til en gammeldags marmelade uden tilsatte farvestoffer og konserveringsmidler.

 

Vi arrangerer gerne fremvisning og smagsprøver af vores produkter fra mejeriet til grupper. Ring og hør nærmere på telefon 74 50 42 97 eller 29 40 39 97.